Olive ascolane z tuńczykiem - przepis Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
czwartek, 24 grudnia 2015 10:44

OLIVE ASCOLANE Z TUŃCZYKIEM

Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione dania świąteczne:

 

Składniki:
300 g tuńczyka z puszki
30 g miękiszu chleba
pół cebuli
80 g parmezanu
starta skórka z ½ cytryny
1 mała marchewka
1 mała łodyga selera
1 średnie jajko
szczypiorek
50 g kaparów

Sposób przyrządzenia:
Drylujemy oliwki. Odcedzamy tuńczyka i dodajemy do niego parmezan, jajko i pietruszkę. Mieszamy wszystkie składniki, dodając szczyptę soli i wypełniamy oliwki powstałą pastą. Obtaczamy je w mące, ubitym jajku, parmezanie i smażymy.

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl 

/źródło - Akademia Kulinarna Whirpool/

Poprawiony: czwartek, 24 grudnia 2015 10:52