Rosół orientalny i kurczak pieczony panierce kokosowej - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
niedziela, 29 listopada 2015 14:13 |
Obiad z dwóch dań, czyli rosół orientalny z kolendrą i imbirem, a na drugie - pieczony Kurczak Zagrodowy w panierce kokosowej Jesienną porą wybierz się w kulinarną podróż po orientalnych, rozgrzewających smakach i aromatach. Rosół z kolendrą, imbirem i makaronem ryżowym to idealne połączenie tradycji z nowoczesnością, a pieczone elementy kurczaka z kokosową nutą są pyszną i zdrową propozycją na drugie danie. Mięso Kurczaka Zagrodowego z Podlasia jest niezwykle soczyste, kruche i delikatne, dlatego doskonale komponuje się z wyrazistymi, bardzo aromatycznymi smakami Orientu. Proste, ale efektowne w przygotowaniu dania w klimacie Dalekiego Wschodu, to oryginalny sposób na obiad, który wyśmienicie smakuje i pobudza zmysły!
Składniki: Przygotowanie: Rosół przecedzić, marchew pokroić w talarki, papryczkę chili w cienkie plasterki, dodać do rosołu razem z makaronem, zagotować, zdjąć z ognia i przykryć na kilka minut (aż makaron będzie gotowy). Podawać rosół posypany dużą ilością siekanej kolendry. Upieczonego kurczaka podawać z ulubionymi dodatkami, np. ryżem lub kaszką kuskus. Więcej przepisów na www.zagrodowy.pl Kurczak Zagrodowy to bez wątpienia produkt klasy premium! Chowany wyłącznie w małych, rodzinnych gospodarstwach przechadza się po zagrodzie na świeżym powietrzu w czystym ekologicznie rejonie Podlasia. To główny powód, dla którego Zagrodowy nigdy nie będzie dostępny w masowych ilościach, a każda tuszka jest gwarancją najlepszego pochodzenia i najwyższej jakości. Co więcej chów Zagrodowego trwa o połowę dłużej niż zwykłych kurcząt! Przez cały ten czas żywiony jest wysokowartościową, naturalną karmą roślinną bez GMO. Są to głównie zboża i słonecznik, zapewniające wszystkie witaminy i mikroelementy potrzebne do prawidłowego rozwoju. Nigdy niepodawane mu są żadne antybiotyki, co sprawia, że jest to produkt w 100% naturalny! Mięso Kurczaka Zagrodowego jest doceniane wśród miłośników gotowania. Jest delikatniejsze i ma bardziej spójną, kruchą strukturę, a po upieczeniu jest wyjątkowo smaczne i mniej tłuste niż mięso zwykłego kurczaka.
Producent: Sedar S.A.
/źródło - / |
Poprawiony: niedziela, 29 listopada 2015 14:25 |