Trzy szybkie przekąski na Andrzejki - przepisy Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
niedziela, 29 listopada 2015 13:53

TRZY SZYBKIE I WYGODNE PRZEKĄSKI NA ANDRZEJKI Z TOVAGO!

Andrzejki to czas dobrej zabawy z przyjaciółmi i spotkań w gronie rodziny! Na ten szalony wieczór przygotuj przekąski z pieczywem Tovago, które doskonale pasuje do dipów, koreczków i małych kanapeczek na raz. Do zrobienia dosłownie w 5 minut – szybkie, wygodne i przede wszystkim smaczne. To idealne menu na Andrzejową imprezę!

W długie jesienne wieczory najmilsze chwile to te spędzone w gronie przyjaciół. Pozytywne emocje, zabawa i radość tworzą nasze piękne wspomnienia. Magiczna andrzejkowa noc jest świetną okazją do zorganizowania imprezy dla najbliższych, dlatego warto ją wykorzystać. Wyjątkowy wieczór pełen wróżb i magicznych zaklęć dopełni przepyszne menu. Pomiędzy kolejnymi wróżbami a laniem wosku, można przekąsić kanapeczki z pieczywem Tovago. Wygodne, chrupkie kromki znakomicie pasują do wielu dodatków – z Tovago kulinarna wyobraźnia nie będzie mieć granic! Błyskawicznie przygotowane przekąski mogą zniknąć z talerza bardzo szybko, ale mając w szafce pieczywo Tovago, takie wyzwanie to żaden problem! Pieczywo po otwarciu długo zachowuje swoją chrupkość i walory smakowe, dzięki czemu smaczne kanapki i koreczki można przygotować w każdej chwili. Magia? Nie, to przecież Tovago!


OGÓRKOWE ŁÓDECZKI Z CHLEBKAMI TOVAGO


Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
6 kromek chlebków błonnikowo-żytnich Tovago
1 ogórek
5 łyżek serka ricotta
Pół papryczki chili
Garść posiekanego szczypiorku
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórek umyj i pokrój w centymetrowe plasterki. Każdy plasterek wydrąż łyżeczką lub przyrządem do robienia kulek z melona tak, by powstała łódeczka. Pamiętaj - zostaw dno w łódeczce (nie wydrąż jej do końca), bo serek wypadnie. Papryczkę chili posiekaj drobno.Serek ricotta wymieszaj z papryczką chili, szczypiorkiem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Chlebki Tovago przekrój na połówki. Ogórkowe łódeczki napełnij przygotowanym serkiem ricotta. Ułóż całość na połówkach chlebka Tovago i podawaj udekorowane listkami szpinaku.

KORECZKI Z CHLEBKAMI TOVAGO I MOZARELLĄ


Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków Tovago
Garść małych kulek mozzarelli
Garść czarnych oliwek
Liście świeżej bazylii
Sposób przygotowania:
Chlebki Tovago pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm. Na wykałaczkę nabij kawałek chlebka Tovago, małą kulkę mozzarelli, kolejny kawałek chlebka i czarną oliwkę. Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.

ROLKI Z ŁOSOSIA NA CHLEBKACH TOVAGO

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 2
Składniki:
2 kromki pszennych chlebków Tovago
4 plasterki wędzonego łososia
¼ żółtej papryki
1 łyżka kaparów
Szczypiorek
Sposób przygotowania:
Żółtą paprykę pokrój w krótkie paseczki. Na plasterku wędzonego łososia ułóż 2-3 paseczki papryki i kilka kaparów. Zwiń całość w zgrabny rulonik. Wywiń zewnętrzną część łososia tak, by powstała różyczka. Zwiąż rulon szczypiorkiem. Rolki podawaj z pszennymi chlebkami Tovago.

/źródło - /

Poprawiony: niedziela, 29 listopada 2015 14:02