Meksykański kurczak w sosie mole z czekoladą i chili |
Wpisany przez S.Z. |
niedziela, 30 sierpnia 2015 13:49 |
Meksykański kurczak w sosie mole z czekoladą i chili Delikatne mięso Kurczaka Zagrodowego w słodko-ostrej oprawie jest doskonałym daniem dla każdego, kto lubi oryginalne połącznie smakowe. Mole to, bowiem bardzo popularny na całym świecie tradycyjny meksykański sos na bazie dużej ilości ostrej papryczki, pomidorów i gorzkiej czekolady. Czekolada świetnie łagodzi pikantny smak chili i sprawia, że całość smakuje niezwykle subtelnie. Zazwyczaj podaje się go z drobiem oraz takimi dodatkami jak ryż i warzywa. W duecie z mięsem Kurczaka Zagrodowego tworzy danie wyjątkowe. Mięso Zagrodowego jest kruche, soczyste i doskonale komponuje się z bardziej dominującymi smakami. To produkt najwyższej jakości o smaku jak sprzed lat. Przyrządzając go według przepisu z pewnością zachwycimy najbliższych przy okazji zabierając ich w niezwykłą kulinarną podróż do Meksyku!
Składniki: Przygotowanie: Więcej przepisów na www.zagrodowy.pl Kurczak Zagrodowy to bez wątpienia produkt klasy premium! Chowany wyłącznie w małych, rodzinnych gospodarstwach przechadza się po zagrodzie na świeżym powietrzu w czystym ekologicznie rejonie Podlasia. To główny powód, dla którego Zagrodowy nigdy nie będzie dostępny w masowych ilościach, a każda tuszka jest gwarancją najlepszego pochodzenia i najwyższej jakości. Co więcej chów Zagrodowego trwa o połowę dłużej niż zwykłych kurcząt! Przez cały ten czas żywiony jest wysokowartościową, naturalną karmą roślinną bez GMO. Są to głównie zboża i słonecznik, zapewniające wszystkie witaminy i mikroelementy potrzebne do prawidłowego rozwoju. Nigdy niepodawane mu są żadne antybiotyki, co sprawia, że jest to produkt w 100% naturalny! Mięso Kurczaka Zagrodowego jest doceniane wśród miłośników gotowania. Jest delikatniejsze i ma bardziej spójną, kruchą strukturę, a po upieczeniu jest wyjątkowo smaczne i mniej tłuste niż mięso zwykłego kurczaka.
Producent: Sedar S.A. /źródło - /
|
Poprawiony: niedziela, 30 sierpnia 2015 14:03 |