Przepis na mus bananowy z owocami |
Wpisany przez S.Z |
piątek, 07 sierpnia 2015 10:37 |
Pysznie i naturalnie – Przepis na bombowo witaminowy deser z banana, nektaryny i kiwi z dodatkiem chrupiących puffingowanych owoców Wspaniały deser, który jest prawdziwą, naturalną bombą witaminową - doskonale sprawdzi się w upalne dni przynosząc słodką chwilę pysznego orzeźwienia i witaminowy zastrzyk owocowej energii. Deser świetnie łączy w sobie słodki smak aksamitnego banana przełamany delikatnie kwaskowym kiwi i zaskakującą, słodką, chrupiącą niespodzianką! Pomiędzy kolorowymi warstwami świeżo zblendowanych owoców znajdują się przyjemnie chrupiące puffingowane* banany, które stanowią pyszny i oryginalny, a do tego 100% naturalny witaminowy dodatek o słodkim, zaskakująco intensywnie bananowym smaku i wyśmienicie chrupkiej konsystencji. Owocowe warstwy przełożone są także naturalnym serkiem homogenizowanym, który amatorzy bardzo słodkich smaków mogą opcjonalnie doprawić łyżką miodu. Deser jest słodki, bardzo smaczny, gęsty, syty i co ważne - naturalny, prosty i szybki w przygotowaniu. Świetnie zastępuje tuczące, pełne cukru, zbędnego tłuszczu i sztucznych dodatków gotowe kremy, lody lub inne słodycze. Z powodzeniem może stać się jednym z 5 posiłków zalecanych podczas dnia.
Składniki na 3 porcje Przygotowanie Banany Puffingowane* - czyli suszone nowoczesną metodą puffingu - w podciśnieniu, w temperaturze poniżej 40 stopni. W odróżnieniu od tradycyjnego, powszechnie stosowanego w przemyśle spożywczym suszenia konwekcyjnego, zachodzącego w wysokiej temperaturze, zubażającej otrzymywany susz poprzez wyniszczenie cennych składników i witamin, puffing jest bezpieczny i pozwala na zachowanie pełnego bogactwa naturalnych składników i cennych witamin znajdujących się w owocach. Porada: Musy można delikatnie wlewać bezpośrednio z naczynia, serek nakładamy łyżką. Opcjonalnie zamiast jogurtu naturalnego można użyć smakowy wg swoich własnych upodobań np. biszkoptowy, waniliowy czy straciatella. Puffins.co /źródło - /
|
Poprawiony: piątek, 07 sierpnia 2015 10:44 |