Bezglutenowe przekąski na słono - przepis |
Wpisany przez S.Z |
wtorek, 30 czerwca 2015 10:59 |
Bezglutenowe przekąski na słono - pyszne wilgotne bezglutenowe muffiny a'la pizza Oto przepis na pyszną słoną przekąskę bezglutenową a'la pizza. Niewielkie wytrawne bezglutenowe muffiny wychodzą niezwykle aromatyczne, puszyste i delikatnie wilgotne. Ciasto jest mięciutkie i rozpływa się w ustach, więc nie trzeba nawet serwować do nich dodatkowych sosów. Jednak tym, którzy lubią urozmaicenia, muffinki pizza doskonale będą smakowały z klasycznymi dodatkami do tradycyjnej pizzy, czyli z odrobiną sosu pomidorowego, czosnkowego lub salsa, a także w towarzystwie kilku oliwek. Są proste i szybkie w wykonaniu, dobrze przechowywane długo zachowują świeżość, więc można je zabrać ze sobą w ramach przekąski dosłownie wszędzie. Świetnie nadają sie na lunch, podwieczorek lub jako dodatek do grilla.
Składniki: 110 g pasaty pomidorowej * Temperatura pieczenia: 180 C Przygotowanie: 3pauly.pl /źródło - /
|
Poprawiony: wtorek, 30 czerwca 2015 11:07 |