Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw Drukuj Email
Wpisany przez S.Z   
sobota, 06 czerwca 2015 14:08

Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw

Tak sobie siedzę na Mazurach i nic tylko myślę o rybkach, których jest tu coraz mniej, natomiast w supermarketach (których jest tu coraz więcej) znaleźć można ich sporo. Np. Łosoś. Co mozna z niego zrobić? Poniżej przepis.

Składniki na 2 porcje:
• 1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta
• 2 filety z łososia
• 1 mała cukinia
• 1 mały bakłażan
• 1 żółta papryka
• 1 czerwona papryka
• 1 cytryna
• 100 ml oliwy z oliwek
• gałązki tymianku
• sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę.
Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.britta.pl oraz https://www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku


„Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp. k. (dawniej Sawex Foods Sp. z o.o.) był pierwszym w Polsce importerem ryżu w saszetkach do gotowania. W marcu 2009 roku ze struktur organizacyjnych spółki wyodrębniony został Departament spożywczy - Sawex Foods. W portfolio firmy znajdują się marki: Britta (ryż, Twój Błonnik), Halina (ryż, kasza, fasola, groch, soczewica, płatki śniadaniowe), Sotto (ryż, kasza jęczmienna), Sugoi (ryż do sushi).

 

„Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp. k. (dawniej Sawex Foods Sp. z o.o.)
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa, Polska
tel. : 022 651 79 04 do 07
fax.: 022 651 79 09
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.  

/źródło - /

 

 

Poprawiony: sobota, 06 czerwca 2015 14:29