Szybko i zdrowo - warzywa heat&eat d'aucy
Wpisany przez d'aucy Polska   
środa, 13 stycznia 2010 11:28

Szybko i zdrowo – warzywa heat&eat d’aucy

 

Wszystkim, którzy dbają o zdrowie swoje oraz swoich najbliższych, a brakuje im czasu na długie przygotowania w kuchni, d’aucy poleca Bukiet warzyw gotowanych z serii heat&eat. Dzięki nim w zaledwie kilka chwil wyczarujemy pyszne, kolorowe i pełne witamin dania.

 

 

W natłoku obowiązków i zajęć często nie starcza nam czasu na przyrządzanie zdrowych i bogatych w warzywa potraw. Tymczasem nie od dziś wiadomo, że jarzyny są cennym źródłem witamin i powinny gościć w naszym menu przez cały rok. Doskonałą propozycją dla zapracowanych jest Bukiet warzyw gotowanych z serii heat&eat d’aucy. Mieszanka różyczek brokułów i kalafiora oraz słodkiej marchwi idealnie sprawdzi się jako atrakcyjny i smaczny dodatek do ryb, mięs oraz składnik wielu sałatek. Może także stanowić pyszny, samodzielny posiłek.

altPonieważ warzywa z linii d’aucy heat&eat nie wymagają już gotowania, znacznie skracają czas przyrządzania posiłków. Pozwalają także uniknąć nieprzyjemnych zapachów towarzyszących chociażby przygotowywaniu kalafiora czy brokułów. Przed podaniem Bukiet warzyw gotowanych heat&eat d’aucy wystarczy podgrzać, wrzucając na gotującą wodę lub wkładając do kuchenki mikrofalowej. Dzięki temu będą one słodkie i aromatyczne. Warzywa heat&eat d’aucy doskonale smakują również po rozmrożeniu w lodówce. Na zimno stanowią pyszny i zdrowy dodatek np. do sałatek.  

 

Niewątpliwą zaletą Bukietu warzyw gotowanych d’aucy heat&eat są również wysokie walory odżywcze. Wszystkie warzywa heat&eat zamknięte w torebkach d’aucy zostały starannie wyselekcjonowane, a następnie ugotowane w specjalnym procesie minimalizującym utratę witamin i składników mineralnych. Dzięki temu brokuły, kalafior i marchew zachowały swoje cenne składniki, takie jak beta-karoten, błonnik, sole mineralne, a także niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu witaminy z grupy A, B i C oraz PP.

 

 

Bukiet warzyw gotowanych d’aucy heat&eat dostępny jest w unikalnym, amarantowym opakowaniu z perforacją, która zapewnia wygodne i szybkie otwarcie torebki. Dodatkowo na opakowaniu umieszczone zostały piktogramy oraz przepisy kulinarne informujące o możliwych sposobach przygotowania warzyw. Produkt sprzedawany jest w sklepach na terenie całego kraju w cenie ok. 3,80 zł/szt.

 

d’aucy radzi na zdrowie, aby jeść warzywa i owoce co najmniej 5 razy dziennie!

 

Średnia wartość odżywcza 100 g produktu Bukiet warzyw gotowanych heat&eat d’aucy:

Wartość kaloryczna – 23 kcal i 95 kJ

Białko – 1,9 g

Węglowodany – 3,1 g

Tłuszcz – 0,3 g

 

 

/źródło - d'aucy Polska Sp. z o.o./

Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 21:50