Fusilli z łososiem i pesto - przepis Drukuj Email
Wpisany przez S.Z   
piątek, 27 lutego 2015 09:03

Fusilli z łososiem i pesto

Co to jest Fosilli? Przepis włoski, bardzo prosty, a efekt smakowy murowany.

Składniki na 4 porcje:
• 400g makaronu świderki Arrighi
• 6 łyżek Pesto alla Genovese Grand'Italia
• 300g wędzonego łososia
• 1 posiekana cukinia
• 1 garść świeżej bazylii
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• 100 g startego parmezanu

Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Na oliwie z oliwek zeszklij cukinię. Dodaj odcedzony makaron, łososia i pesto i dokładnie wymieszaj na wolnym ogniu. Fusilli podawaj z bazylią i posypane parmezanem.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl 
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy. Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand'Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Corny i Schwartau.

 

/źródło - /


 

 

Poprawiony: piątek, 27 lutego 2015 09:18