Wpisany przez S.Z
|
sobota, 18 października 2014 21:39 |
Przepis na Mufinki brownies
Wspaniałe babeczki - Mufinki - z czekoladą Toblerone
Muffinki brownies
Składniki na 4 porcje: MUFFINY: 20 dag ciemnej czekolady Toblerone + 35 g batonika Daim do nadziania 10 dag miękkiego masła 4 jajka 10 dag drobnego cukru pudru 3 łyżki mąki MUS:karmelowy batonik Daim 56 g 5 dag serka mascarpone 5 dag kremowego serka typu Philadelphia
Przygotowanie: Rozkrusz czekoladę Toblerone i stop w kąpieli wodnej, ucierając z masłem. Jajka zmiksuj z cukrem na puch, delikatnie połącz z przesianą mąką i ostudzoną masą czekoladową. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij je do połowy ciastem, do każdej włóż fragmenty pokruszonego wcześniej batonika Daim i dopełnij ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym wcześniej do temp. 220°C. Przygotuj mus: pokruszony batonik Daim stop w kąpieli wodnej. Oba serki utrzyj dokładnie ze sobą, a następnie zmiksuje z ostudzoną masą karmelowo-czekoladową z batonika Daim. Mus przełóż do szprycy z gwiaździstą końcówką i wyciśnij na ostudzone muffiny.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
/źródło - Fly PR/
|
Poprawiony: sobota, 18 października 2014 21:45 |