Lasagne z łososiem i szpinakiem Drukuj Email
Wpisany przez S.Z   
wtorek, 30 września 2014 15:22

Lasagne z łososiem i szpinakiem

Babcia Polka dostała taki przepis na lasagne z łososiem. Oto on:

Składniki dla 4 osób:
• 12 arkuszy makaronu Lasagne Arrighi
• 400 g sosu beszamelowego
• 400 g świeżego łososia
• 500g szpinaku mrożonego (w liściach)
• szczypta gałki muszkatołowej
• szczypta pieprzu i soli
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Sposób przygotowania:
Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody - wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl  oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy. Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand'Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Corny i Schwartau.

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Jana III Sobieskiego 98
62-030 Luboń k. Poznania
tel. (61) 810 60 90
fax (61) 810 50 62
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.  
www.indexfood.pl 

 

/źródło - Fly PR/


 

Poprawiony: niedziela, 12 lipca 2015 18:44