Pomysł na szybki deser z ciasta francuskiego Drukuj Email
Wpisany przez S.Z   
piątek, 25 lipca 2014 12:02

Pomysł na szybki deser? Ciasto francuskie od FRoSTY!


Świetnie współgra z różnymi składnikami – od owoców po mięsa. Dania, których jest bazą, można przygotować błyskawicznie. Wyśmienicie smakuje w każdej postaci: na ciepło, zimno, w wersji słodkiej i wytrawnej. Latem ciasto francuskie FRoSTY to doskonały pomysł na szybkie desery i przystawki.

Przygotowanie ciasta francuskiego według tradycyjnej receptury jest zajęciem żmudnym i pracochłonnym, wymaga bowiem cierpliwego rozwałkowywania ciasta, warstwa po warstwie. Dlatego dla tych, którzy w kuchni cenią proste rozwiązania, jest Ciasto francuskie FRoSTY - zamrożone i gotowe do pieczenia.
Przygotowywane jest na bazie starannie dobranych składników, dzięki czemu jest niebywale kruche i delikatne. W swoim składzie nie zawiera wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników, aromatów, skrobi modyfikowanej ani tłuszczów utwardzonych.
W każdym opakowaniu Ciasta francuskiego FRoSTY znajduje się 6 prostokątnych i zamrożonych kawałków. To wygodne rozwiązanie, które pozwala na rozmrożenie i wykorzystanie dokładnie takiej ilości ciasta, jakiej w danej chwili potrzebujemy. A użyć go można na wiele różnych sposobów. Doskonale sprawdza się jako baza tart, quiche'ów, nadziewanych rogalików i pierożków oraz mnóstwa innych słodkich i słonych przekąsek. Latem Ciasto francuskie od FRoSTY znakomicie smakuje zwłaszcza w towarzystwie nadzienia ze świeżych, sezonowych owoców i ich przetworów.

FRoSTA poleca sprawdzone przepisy na letnie desery z Ciastem francuskim i owocami:
Babeczki z ciasta francuskiego
Składniki:
1 opakowanie Ciasta francuskiego FRoSTY
0,5 kg świeżych jagód
250 g śmietanki 30%
50 g jogurtu naturalnego
3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzej do 180°C.
2. Foremki do babeczek wylep ciastem, posmaruj rozmąconym jajkiem.
3. Wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut.
4. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, dodaj jogurt.
5. Babeczki wyjmij z piekarnika, wystudź i wypełnij kremem. Na wierzchu ułóż jagody.

 

Letnia tarta z truskawkami
Składniki:
1 opakowanie Ciasta francuskiego FRoSTY
0,5 kg świeżych truskawek
250 g śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzej do 180°C.
2. Ciasto lekko rozwałkuj. Wyłóż nim formę do tarty i posmaruj rozmąconym jajkiem.
3. Wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut.
4. Śmietankę ubij na sztywno, wymieszaj z mascarpone i trzema łyżkami cukru pudru, dodaj jogurt.
5. Tartę wyjmij z piekarnika, wystudź i wypełnij kremem. Na wierzchu ułóż truskawki (możesz też użyć innych sezonowych owoców).

Ciasto francuskie dostępne jest w sklepach w cenie 6 zł / 450 g (6 porcji).

Więcej informacji na temat produktów FRoSTY oraz inspirujące przepisy kulinarne można znaleźć na stronach www.frosta.pl  oraz www.facebook.com/frosta.polska .


 

Informacje o firmie:
FRoSTA to znana marka żywności mrożonej, obecna na polskim rynku od 1998 roku. W ofercie firmy znajdują się produkty z ryb, mieszanki warzywne oraz dania gotowe i produkty z kurczaka. W 2011 roku firma wprowadziła politykę 100% naturalnego smaku usuwając jako pierwsza firma w Polsce jednocześnie ze wszystkich swoich produktów dodatki do żywności: barwniki, aromaty i wzmacniacze smaku. Firma FRoSTA tworzy swoje produkty z myślą o potrzebach swoich konsumentów, dbając o wysoką jakość i starając się najlepiej sprostać hasłu FRoSTA. Smaczna i prosta.

 

/źródło - JBcomm/


 

Poprawiony: piątek, 25 lipca 2014 12:12