Pomysł na szybki deser? Ciasto francuskie od FRoSTY!
Świetnie współgra z różnymi składnikami – od owoców po mięsa. Dania, których jest bazą, można przygotować błyskawicznie. Wyśmienicie smakuje w każdej postaci: na ciepło, zimno, w wersji słodkiej i wytrawnej. Latem ciasto francuskie FRoSTY to doskonały pomysł na szybkie desery i przystawki.
Przygotowanie ciasta francuskiego według tradycyjnej receptury jest zajęciem żmudnym i pracochłonnym, wymaga bowiem cierpliwego rozwałkowywania ciasta, warstwa po warstwie. Dlatego dla tych, którzy w kuchni cenią proste rozwiązania, jest Ciasto francuskie FRoSTY - zamrożone i gotowe do pieczenia. Przygotowywane jest na bazie starannie dobranych składników, dzięki czemu jest niebywale kruche i delikatne. W swoim składzie nie zawiera wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników, aromatów, skrobi modyfikowanej ani tłuszczów utwardzonych. W każdym opakowaniu Ciasta francuskiego FRoSTY znajduje się 6 prostokątnych i zamrożonych kawałków. To wygodne rozwiązanie, które pozwala na rozmrożenie i wykorzystanie dokładnie takiej ilości ciasta, jakiej w danej chwili potrzebujemy. A użyć go można na wiele różnych sposobów. Doskonale sprawdza się jako baza tart, quiche'ów, nadziewanych rogalików i pierożków oraz mnóstwa innych słodkich i słonych przekąsek. Latem Ciasto francuskie od FRoSTY znakomicie smakuje zwłaszcza w towarzystwie nadzienia ze świeżych, sezonowych owoców i ich przetworów.
FRoSTA poleca sprawdzone przepisy na letnie desery z Ciastem francuskim i owocami: Babeczki z ciasta francuskiego Składniki: 1 opakowanie Ciasta francuskiego FRoSTY 0,5 kg świeżych jagód 250 g śmietanki 30% 50 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzej do 180°C. 2. Foremki do babeczek wylep ciastem, posmaruj rozmąconym jajkiem. 3. Wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut. 4. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, dodaj jogurt. 5. Babeczki wyjmij z piekarnika, wystudź i wypełnij kremem. Na wierzchu ułóż jagody.
Letnia tarta z truskawkami Składniki: 1 opakowanie Ciasta francuskiego FRoSTY 0,5 kg świeżych truskawek 250 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzej do 180°C. 2. Ciasto lekko rozwałkuj. Wyłóż nim formę do tarty i posmaruj rozmąconym jajkiem. 3. Wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut. 4. Śmietankę ubij na sztywno, wymieszaj z mascarpone i trzema łyżkami cukru pudru, dodaj jogurt. 5. Tartę wyjmij z piekarnika, wystudź i wypełnij kremem. Na wierzchu ułóż truskawki (możesz też użyć innych sezonowych owoców).
Ciasto francuskie dostępne jest w sklepach w cenie 6 zł / 450 g (6 porcji).
Więcej informacji na temat produktów FRoSTY oraz inspirujące przepisy kulinarne można znaleźć na stronach www.frosta.pl oraz www.facebook.com/frosta.polska .
Informacje o firmie: FRoSTA to znana marka żywności mrożonej, obecna na polskim rynku od 1998 roku. W ofercie firmy znajdują się produkty z ryb, mieszanki warzywne oraz dania gotowe i produkty z kurczaka. W 2011 roku firma wprowadziła politykę 100% naturalnego smaku usuwając jako pierwsza firma w Polsce jednocześnie ze wszystkich swoich produktów dodatki do żywności: barwniki, aromaty i wzmacniacze smaku. Firma FRoSTA tworzy swoje produkty z myślą o potrzebach swoich konsumentów, dbając o wysoką jakość i starając się najlepiej sprostać hasłu FRoSTA. Smaczna i prosta.
/źródło - JBcomm/
|