Domowy Kebab Massalam - przepis |
Wpisany przez S.Z |
sobota, 24 maja 2014 13:18 |
Domowy Kebab Massalam – wyśmienita propozycja na grilla!
Świetną propozycją na grilla jest kebab, przygotowanie go wcale nie zajmuje wiele czasu a dzięki niemu tradycyjny grill zyska mnóstwo nowych smakó w i egzotycznych aromatów. Oto przepis na smaczną i o wiele zdrowszą, bo domową, wersję kebaba:
Cebulę, chilli, czosnek i imbir pokroić bardzo drobno. Wszystkie składniki prócz masła wymieszać dokładnie w dużej misce i odstawić na około 30 minut tak, by ich aromaty się przeniknęły. Z powstałej masy uformować kiełbaski i naprzemiennie z dowolnymi warzywami (cebula, papryka, cukinia, bakłażan itp.) nadziewać je na patyczki. Całość posmarować masłem i zapiekać na grillu lub w piekarniku. Gotowe! Orientalny aromat przypraw uzupełniony nutką pomarańczy sprawia, że szaszłyki smakują wprost niesamowicie. Kolendra nadaje nieco świeżości, jogurt łagodzi lekko ostrość papryczek, a roztopione masło sprawia, że kawałki mięsne wprost rozpływają się w ustach, są miękkie i aromatyczne. Szybka i wybitnie smaczna propozycja dla kreatywnych amatorów tradycyjnego grillowania. Smacznego!
/źródło - / |
Poprawiony: sobota, 24 maja 2014 13:26 |