Perliczka z pomarańczami - szlachetne mięso od Drosed na Święta |
Wpisany przez S.Z |
środa, 16 kwietnia 2014 13:51 |
Perliczka z pomarańczami – szlachetne mięso od Drosed na Święta Perliczka jest jednym z najwykwintniejszych mięs drobiowych cenionym za niezwykły smak z lekką nutką dziczyzny. Jak ją przyrządzić, aby była gwiazdą wielkanocnego stołu, radzi Grupa Drosed – Specjalista od drobiu.
Jasne, delikatne mięso perliczki już przed wiekami wzbudzało zachwyt. Było zarezerwowane tylko na wyjątkowe okazje, stąd podawano je wyłącznie na wytwornych przyjęciach. Dziś wiemy, że to jedno z najszlachetniejszych i najsmaczniejszych mięs drobiowych ma także niezwykłe walory zdrowotne. Zawiera dużo składników mineralnych, m.in. magnez, potas czy żelazo oraz nienasycone kwasy tłuszczowe, niezbędne do właściwego funkcjonowania organizmu. A przy tym charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, dzięki czemu jest polecane osobom odchudzającym się oraz chorym na cukrzycę. Na Święta perliczka najlepiej sprawdzi się w towarzystwie pomarańczy i miodu, które podkreślą delikatny, wyrafinowany posmak dziczyzny. Perliczka pieczona z pomarańczami Składniki: Sposób przygotowania: www.drosed.pl www.drobioteka.com.pl www.zagrodowy.pl www.facebook.com/Zagrodowy
/źródło JBcomm PR/
|
Poprawiony: środa, 16 kwietnia 2014 14:00 |