Słodkie szaleństwo - przepis na pierogi z jagodami w sosie toffi |
Wpisany przez S.Z. |
wtorek, 14 stycznia 2014 21:55 |
SŁODKIE SZALEŃSTWO Pierogi z jagodami i sosem toffi z orzechami laskowymi i syropem klonowym Czy pierogi z jagodami skazane są na prostą, cukrową posypkę? Jedynymi ograniczeniami w kuchni są nasze przyzwyczajenia smakowe – to, czego nie znamy, często nie zyskuje naszej aprobaty. Sięgamy po to, co kulinarnie i kulturowo oswojone, nie szukając nowości, przygotowując wciąż te same danie, zestawiając takie same produkty. To duży błąd – czasem wystarczy odrobina fantazji, aby doskonale znaną potrawę zobaczyć w całkowicie nowym świetle – np. za sprawą syropu klonowego. Składniki: *orzechy laskowe 100 g, *śmietana 30 % 150 ml, *woda 300 ml, *syrop klonowy 75 ml, *Pierogi z jagodami JAWO 1 op Przygotowanie: więcej inspirujących przepisów znajdziesz na www.jawo.pl
/źródło - / |