Nie samym karpiem Wigilia stoi - przepis na zawijasy z dorsza i tuńczyka |
Wpisany przez S.Z. |
piątek, 13 grudnia 2013 13:39 |
Nie samym karpiem Wigilia stoi - zawijasy z dorsza i tuńczyka
Szczęśliwie, przepisów na rybne przysmaki nie brakuje, dlatego przeciwnicy karpia mogą spać spokojnie, bo przecież wigilia nie samym karpiem stoi! Ryba po grecku, śledzie w śmietanie, zupa rybna, koreczki, pstrąg w galarecie – możliwości jest całkiem sporo. Jednak w tym roku warto wypróbować coś innego, nowego i naprawdę wyjątkowego w smaku – apetyczne zawijasy z dorsza i tuńczyka, otulone ciepłą, szpinakową kołderką.
*600 g filetów z dorsza (lub innej ryby), *700 g szpinaku, *50 g szczypiorku, *100 g natki pietruszki, *2 ząbki czosnku, *1 papryczka peperoncino, *oliwa extra vergine Olitalia, *sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania:
/źródło - / |
Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 10:14 |