Pierogi z serem i truskawkami z puree owocowym - przepis Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
poniedziałek, 26 sierpnia 2013 17:31

Letnie orzeźwienie - Pierogi z serem i truskawkami z puree owocowym

Lato to czas, kiedy oczekujemy, aby obiady były lekkie, pożywne, a ich przygotowanie nie wymagało dużo czasu. Najlepsze są dania owocowe lub warzywne, które dodają energii, a jednocześnie nie są bombą kaloryczną. Na letnie obiady, kolacje, a także podwieczorki idealnym daniem będą pierogi z owocami, zwłaszcza jeśli podamy je okraszone mrożonym musem. Słodkie, ale jednocześnie orzeźwiające, stanowią świetną propozycję dla dzieci i dorosłych - szczególnie podczas upałów, gdy nasz apetyt nieco się zmniejsza przez wysokie temperatury.

Pierogi z serem i truskawkami z puree owocowym:
Składniki:
*1 opakowanie pierogów z serem i truskawkami Jawo

*600 g świeżych lub mrożonych truskawek

*cukier do smaku

*dwa liście melisy do dekoracji
Przygotowanie:
Truskawki zmiksować cukrem na jednolitą masę. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Pierogi ugotować: wrzucić zamrożony produkt na 3 litry posolonego wrzątku i nie przerywając wrzenia gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. Ugotowane pierogi podawać polane musem owocowym i przybrane liśćmi melisy. Mus można dowolnie modyfikować. Równie smaczny i zdrowy będzie mus z jagód lub malin, a jeśli wolimy intensywne smaki, możemy przyrządzić orzeźwiające puree z kiwi lub brzoskwiń. Smacznego! www.jawo.pl

 

/źródło - /

Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 10:03