Sałatka z Tilapią z teryiaki Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
niedziela, 16 czerwca 2013 09:23

Sałata z Tilapią smażona z teryiaki

Tym razem coś dla tych co lubią lekkie i smaczne dania z udziałem ryb. Oto przepis na sałatkę.


Składniki

• 2 filety ze świeżej Czerwonej Tilapii Global Fish

• krucha sałata

• świeży szpinak

• 1 świeża marchewka

• 1/3 biała rzodkiew

• sos teryiaki

• prażone ziarno sezamu

• przyprawy

• sól

• ewentualnie sos kikkoman

• olej do smażenia

Wykonanie

Na początku myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki sałatę. Mieszamy ją ze szpinakiem. Potem rybę myjemy, osuszamy, kroimy i doprawiamy. Smażymy ją na rozgrzanym oleju, pod sam koniec wlewamy na patelnię sos teryiaki, tak by oblepił Tilapię. W tym samym czasie marchewkę i rzodkiewkę kroimy w Julienie i dodajemy do sałaty. Gdy ryba będzie gotowa, ostrożnie przekładamy ją na talerz i posypujemy sezamem. Na koniec sałatkę kładziemy na talerzu, polewamy sosem, a rybę kładziemy na wierzchu. Smacznego!

Więcej na: www.globalfish.pl

 

/źródło - /


Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 09:55