Sałatka z Tilapią z teryiaki |
Wpisany przez S.Z. |
niedziela, 16 czerwca 2013 09:23 |
Sałata z Tilapią smażona z teryiaki Tym razem coś dla tych co lubią lekkie i smaczne dania z udziałem ryb. Oto przepis na sałatkę. Składniki • 2 filety ze świeżej Czerwonej Tilapii Global Fish • krucha sałata • świeży szpinak • 1 świeża marchewka • 1/3 biała rzodkiew • sos teryiaki • prażone ziarno sezamu • przyprawy • sól • ewentualnie sos kikkoman • olej do smażenia Wykonanie Na początku myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki sałatę. Mieszamy ją ze szpinakiem. Potem rybę myjemy, osuszamy, kroimy i doprawiamy. Smażymy ją na rozgrzanym oleju, pod sam koniec wlewamy na patelnię sos teryiaki, tak by oblepił Tilapię. W tym samym czasie marchewkę i rzodkiewkę kroimy w Julienie i dodajemy do sałaty. Gdy ryba będzie gotowa, ostrożnie przekładamy ją na talerz i posypujemy sezamem. Na koniec sałatkę kładziemy na talerzu, polewamy sosem, a rybę kładziemy na wierzchu. Smacznego! Więcej na: www.globalfish.pl
/źródło - / |
Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 09:55 |