Wiosenna sałatka z tuńczykiem Drukuj Email
Wpisany przez S.Z.   
poniedziałek, 15 kwietnia 2013 15:09

Wiosenna sałatka Callipo z tuńczykiem

Przepisów na sałatkę z tuńczykiem jest całe mnóstwo – w końcu ta wspaniała w smaku i świetnie wyglądająca na talerzu ryba kryje w sobie mnóstwo kulinarnych inspiracji. Poniższy przepis na wiosenna sałatkę Callipo gwarantuje smakowitą fuzję lekkości, świeżości, wiosennego aromatu, wyśmienitego smaku i mocy zdrowia.

Wszystko dzięki delikatnemu, wilgotnemu i mięsistemu tuńczykowi i odurzająco zmysłowemu dressingowi. Po prostu wiosenny raj dla oczu i podniebienia!

Składniki na 4 osoby:

*opakowanie Rukli,

*2 słoiki tuńczyka Callipo w oliwie z oliwek 160 g,

*12 pomidorków koktajlowych lub cherry,

*2 cebulki szalotki,

*małe opakowanie kukurydzy

dressing:

5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine Olitalia, *2 łyżki octu balsamicznego Ponti, *2 łyżki soku porzeczkowego lub malinowego , *sól i pieprz , *½ ząbka bardzo drobno posiekanego czosnku

przygotowanie:

Sposób przygotowania nie będzie zaskoczeniem – ukolę dokładnie myjemy i osuszamy, cebulkę kroimy w bardzo cienkie piórka, a pomidorki w ćwiartki. Łączymy ze sobą składniki dressingu. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy i skrapiamy wcześniej przygotowanym dressingiem. Gotowe!

www.indexfood.pl 


Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 09:47