Wiosenna sałatka z tuńczykiem |
Wpisany przez S.Z. |
poniedziałek, 15 kwietnia 2013 15:09 |
Wiosenna sałatka Callipo z tuńczykiem Przepisów na sałatkę z tuńczykiem jest całe mnóstwo – w końcu ta wspaniała w smaku i świetnie wyglądająca na talerzu ryba kryje w sobie mnóstwo kulinarnych inspiracji. Poniższy przepis na wiosenna sałatkę Callipo gwarantuje smakowitą fuzję lekkości, świeżości, wiosennego aromatu, wyśmienitego smaku i mocy zdrowia. Wszystko dzięki delikatnemu, wilgotnemu i mięsistemu tuńczykowi i odurzająco zmysłowemu dressingowi. Po prostu wiosenny raj dla oczu i podniebienia! Składniki na 4 osoby: *opakowanie Rukli, *2 słoiki tuńczyka Callipo w oliwie z oliwek 160 g, *12 pomidorków koktajlowych lub cherry, *2 cebulki szalotki, *małe opakowanie kukurydzy dressing: 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine Olitalia, *2 łyżki octu balsamicznego Ponti, *2 łyżki soku porzeczkowego lub malinowego , *sól i pieprz , *½ ząbka bardzo drobno posiekanego czosnku przygotowanie: Sposób przygotowania nie będzie zaskoczeniem – ukolę dokładnie myjemy i osuszamy, cebulkę kroimy w bardzo cienkie piórka, a pomidorki w ćwiartki. Łączymy ze sobą składniki dressingu. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy i skrapiamy wcześniej przygotowanym dressingiem. Gotowe! |
Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 09:47 |