7 najlepszych ekstraktów ziołowych na odchudzanie
Wpisany przez W.P.   
poniedziałek, 22 listopada 2021 13:35

7 najlepszych ekstraktów ziołowych na odchudzanie

Utrata wagi jest zawsze gorącym tematem. Różne zajęcia fitness, zajęcia jogi, produkty odchudzające i środki wspomagające odchudzanie pojawiają się wszędzie W tym artykule, przedstawimy główne składniki do tworzenia najlepszych ekstraktów ziołowych do produktów odchudzających na rynkach zagranicznych i krajowych. Przyjrzyj się bliżej głównym składnikom produktów odchudzających sprzedawanych przez różne firmy, które często przyprawiają o zawrót głowy, a ceny suplementów mogą zróżnicowane.

 

Ogólna analiza składników produktów odchudzających:

1. Ekstrakt z zielonej herbaty

W rzeczywistości, ekstrakt z zielonej herbaty nie promuje utratę wagi, ale ekstrakt z zielonej herbaty znaleziono w eksperymentach na zwierzętach, aby obniżyć poziom cholesterolu i lipoprotein o niskiej gęstości (LDL), a także zwiększyć poziom dobrego cholesterolu. Z drugiej strony do produktów odchudzających często dodaje się lipidowany galusan epigallokatechiny (EGCG) z ekstraktów zielonej herbaty, który może pobudzać wydzielanie żołądkowe i rozpuszczać tłuszcz. Ponadto tabletki z zawartością zielonej herbaty Hydrolight ze sklepu https://natureplace.pl  wspomagają proces pozbywania się zbędnej wody z organizmu.

2. Ekstrakt z zielonych ziaren kawy

Ekstrakt z ziaren zielonej kawy zawiera aktywny składnik kwas chlorogenowy, który jest polifenolem roślinnym otrzymywanym przez kondensację i odwodnienie jednej cząsteczki kwasu kawowego i jednej cząsteczki kwasu cynamonowego. Ustalono główny mechanizm działania: ekstraktów z zielonej herbaty (1) zmniejszają wchłanianie glukozy z pożywienia w jelicie cienkim, (2) obniżają stężenie glukozy we krwi, (3) zapobiegają wchłanianiu tłuszczu i (4) pośrednio promują rozkład trójglicerydów w tkance tłuszczowej, co pomaga kontrolować wagę.

3. Sproszkowane łuski babki jajowatej

Zawierają 70% włókien rozpuszczalnych w wodzie i 30% włókien nierozpuszczalnych w wodzie o silnym działaniu pęczniejącym. Sproszkowane łuski babki jajowatej mają silne działanie ekspansywne, hamujące apetyt, zapewniające uczucie sytości, zapobiegające zaparciom, obniżające poziom cholesterolu we krwi oraz zapobiegające nowotworom jelita grubego.

4. Ekstrakt z Garcinia Cambogia HCA

Garcinia cambogia zawiera składnik zwany HCA (kwas hydroksycytrynowy). Według eksperymentów na zwierzętach, HCA może konkurować z kwasem cytrynowym w cyklu metabolicznym poprzez hamowanie ATP-cytratazy i zmniejszanie syntezy tłuszczu. Z drugiej strony, ponieważ HCA jest substancją podobną do kwasu cytrynowego, może hamować fosfofruktokinazę w glikolizie i promować syntezę glikogenu w organizmie, aby ustabilizować poziom cukru we krwi w wysokich stężeniach, zmniejszając w ten sposób apetyt i ułatwiając kontrolę wagi.

Właściwości farmakologiczne garcinia cambogia są głównie w celu zmniejszenia syntezy kwasów tłuszczowych, więc efekt redukcji tłuszczu jest większa niż utrata masy ciała, dla osób z normalną masą ciała, ale wysokiej zawartości tłuszczu w organizmie, można użyć zdrowej żywności garcinia cambogia, aby osiągnąć cel. zmniejszyć syntezę tkanki tłuszczowej, ale dla osób otyłych, które są ponad standardowej wagi do utraty wagi celu, należy użyć innych metod odchudzania, takich jak kontrola spożywanych posiłków posiłków.

5. Ekstrakt z Gymnema Sylvestre

Gymnema Sylvestre zawiera saponiny, glikozydy i inne składniki, które mogą blokować odczuwanie słodkiego smaku w ludzkich kubkach smakowych, dlatego po spożyciu liści Gymnema Sylvestre można odczuwać jedynie gorzki i cierpki smak. Dlatego może być stosowany do tłumienia apetytu na słodycze. Ponadto, liście mogą również zmniejszyć wchłanianie cukru w jelitach, co przyczynia się do utraty wagi.

Warto również wspomnieć, że liście działają na kubki smakowe tylko przez około dwie godziny, więc jeśli chcesz wykorzystać to jako sposób na odzwyczajenie się od słodyczy, musisz wybrać odpowiedni czas.

6. Wyciąg z owoców cytrusowych Aurantium

Jego ekstrakt ze skórki, znany również jako gorzka pomarańcza, zawiera synefrynę, jej struktura jest podobna do efedryny, która może promować termogenezę i hamować apetyt bez skutków ubocznych efedryny i jest mniej podatna na arytmie i uszkodzenia układu sercowo-naczyniowego lub centralnego układu nerwowego. Synefryna może nasilać rozpad tłuszczu i promować spalanie tłuszczu, z drugiej strony może tłumić ośrodek sytości i zmniejszać apetyt.

7. Ekstrakt z białej fasoli

Fasola biała, zawierająca inhibitory alfa-amylazy, może hamować rozkład skrobi w pożywieniu na glukozę i ograniczać dalsze wchłanianie cukru przez organizm, tym samym powodując efekt odchudzania. Tak więc ekstrakt z białej fasoli jest odpowiedni dla osób, których dieta składa się z produktów bogatych w skrobię. Przypomnijmy, że jej mechanizm działania polega na hamowaniu rozpadu skrobi na glukozę, a nie na hamowaniu wchłaniania glukozy, dlatego osobom chcącym spożywać białą fasolę w celu schudnięcia zaleca się spożywanie mniej słodkich napojów lub pokarmów bezglukozowych.

Podsumowanie

Większość tego pożywienia pojawia się nam w postaci naszej diety. Jednak gdy w naszej diecie brakuje tych witamin i minerałów, zaleca się, abyśmy zwrócili się do suplementów diety Invex Remedies ( https://natureplace.pl/invex-remedies ), aby wypełnić żywieniową pustkę.