Pieczone kotleciki z mięsem mielonym, kaszą jaglaną i pastą tahini.... |
Wpisany przez S.Z. |
sobota, 06 lutego 2021 13:06 |
Pieczone kotleciki z mięsem mielonym, kaszą jaglaną i pastą tahini – bez dodatku jaj i bułki tartej - dla dorosłych i dzieci już po 12 miesiącu!Aromatyczne, syte i wyjątkowo smaczne, a do tego podbiją podniebienia dzieci i dorosłych. Oryginalny smak i puszystą konsystencję zawdzięczają wyjątkowym dodatkom – paście sezamowej tahini oraz kaszy jaglanej. W przepisie nie ma jajka ani bułki tartej. Bułka tarta została zastąpiona pełnoziarnistą kaszką jaglaną, która jest wartościowa odżywczo, świetnie zastępuje bułkę tartą, a także doskonale wypełnia i skleja mięso. Mięso połączone z pastą sezamową, kaszą jaglaną i bazylią jest delikatnie orzechowe w smaku, wyśmienicie pachnie i jest mięciutkie.
Składniki: Przygotowanie: Wskazówka: Kotleciki można także przygotować na patelni delikatnie wysmarowanej tłuszczem. Wówczas należy je lekko obsmażyć a potem dodać odrobinę wody i dusić ok 10 minut. Smacznego! Więcej o diecie maluchów na Holle.pl /źródło - / |