Panzanella z tuńczykiem Rio Mare - Toskański przysmak |
Wpisany przez Solution PR |
wtorek, 07 czerwca 2011 18:35 |
Toskańskie przysmaki – Panzanella z tuńczykiem Rio Mare To prawda, że najprostsze pomysły są zazwyczaj najlepsze ale najtrudniej na nie „wpaść” . W tym przypadku jest dokładnie tak samo!
Przedstawiamy bardzo prosty, a jednocześnie niezwykle smaczny i oryginalny przepis na Panzanellę. Jest to prawdziwie włoska sałatka rodem z Toskanii. W jej skład wchodzą przede wszystkim chleb, pomidory oraz oliwa. Świetnie sprawdza się jako przekąska lub lekkie danie na upalne wieczory.
Panzanella z tuńczykiem Rio Mare Składniki: Tuńczyk w oliwie z oliwek Rio Mare 160 g, 4 pomidory, garść rukoli, 4 kromki chleba pszenno-żytniego natartego czosnkiem i pokrojonego w kostkę. Listki rukoli opłukać i delikatnie osuszyć. Pomidory pokroić w ósemki. Z chleba usmażyć grzanki na łyżce oliwy (można wykorzystać oliwę z tuńczyka Rio Mare, grzanki nabędą wówczas wyjątkowego głębokiego smaku i aromatu). Wymieszać składniki dressingu. Rukolę, pomidory, grzanki i dressing wymieszać w salaterce. Na wierzchu ułożyć duże kawałki tuńczyka Rio Mare odsączonego z oliwy. Serwować od razu po przyrządzeniu, ta sałatka nie może czekać! Smacznego!
|
Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 11:19 |