Wpisany przez S.Z.
|
sobota, 04 stycznia 2020 14:04 |
Orzeźwiające koktajle ze Złotymi owocami
Pełne słońca, żółte, energetyczne koktajle to idealna propozycja na początek lata. Doskonale orzeźwią, a dzięki zawartości witamin i składników odżywczych dobrze wpłyną również na nasze samopoczucie. Intrygującego, słodko-kwaśnego smaku, dodadzą koktajlom Złote owoce Bakalland (miechunka peruwiańska). Dzień rozpoczęty szklanką takiego napoju, na pewno będzie udany!
Bananowo ananasowy koktajl ze Złotymi Owocami (miechunką peruwiańską) Składniki: • 2 duże banany • 1 świeży ananas • 1 jabłko • Sok z połowy cytryny • 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) • 0, 5 litra mleka roślinnego (np. migdałowego) Złote owoce zalewamy mlekiem migdałowym (wystarczy pół szklanki) i odstawiamy na ok. 20 – 30 minut, aż zmiękną. Następnie miksujemy banany, jabłko i ananasa oraz dodajemy sok z połowy cytryny. Do gotowego musu dodajemy pozostałe mleko oraz Złote owoce. Wszystko dokładnie mieszamy. Koktajl podajemy schłodzony, przed podaniem możemy dodać do niego pokruszone kostki lodu.
Słodki mus z nektarynek i Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) Składniki • 4 dojrzałe nektarynki • 100 ml mleczka kokosowego • 60 g Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland • 1 łyżeczka nasion Chia Nasiona Chia moczymy w schłodzonym mleczku kokosowym przez ok. 1 godzinę. Następnie blendujemy nektarynki i Złote owoce. Gotowy mus dodajemy do mleczka kokosowego. Wszystkie składniki dokładnie z sobą mieszamy. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony.
Koktajl z marakują, Złotymi owocami (miechunką peruwiańska) i nutą mięty Składniki: • 4 dojrzałe owoce marakui • 60g Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland • Kilka listków świeżej mięty • 250 ml mleczka kokosowego Do naczynia wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy owoce marakui i Złote owoce, wszystko dokładnie blendujemy na gładką masę. Gotowy koktajl ozdabiamy listkiem mięty.
/źródło - / |
Poprawiony: sobota, 04 stycznia 2020 14:23 |