Słodkie ,,veto” na jesienną chandrę - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
środa, 06 listopada 2019 16:05 |
Słodkie ,,veto” na jesienną chandręNadeszła jesień. A wraz z nią jesienne pyszności! Jak wskazują badania IIBR, aż 25% Polaków kojarzy jesień z przepysznymi, rozgrzewającymi i aromatycznymi daniami i napojami*. Zainspirujmy się i sprawdźmy przepis na jeden z nich!
Podczas jesiennych dni, wraz ze zmianą pogody, zmianie ulega także sposób spędzania wolnego czasu. Często zamiast spacerów, wolimy zostać w domu z dobrą lekturą lub filmem. Pijemy gorące napoje z imbirem, z miodem, z goździkami, chętnie sięgamy też po małe słodkie przyjemności. Jesienne wieczory to idealny moment, aby zacząć eksperymentować w kuchni. Odkryj pomysły na desery tej jesieniSięgnijmy po klasykę smaku – tiramisu! Ten włoski deser to nie tylko rozkosz dla podniebienia, ale jak sama nazwa wskazuje, świetny ,,poprawiacz” humoru. W języku włoskim tiramisu znaczy bowiem ,,popraw mi humor’’, a dosłownie ,,podnieś mnie’’, a jego klasyczny smak to inspiracja dla wielu innych deserów a’la tiramisu. Jak z brownie zrobić tiramisu?Zainspirowani klasycznym tiramisu, przygotowaliśmy przepyszny deser z wykorzystaniem ciastek o smaku czekoladowego brownie, w tym przypadku Mafijnych Brownie od dr Gerard. To w nich właśnie tkwi sekret naszego deseru: pokruszone chrupiące ciasteczka i aksamitny krem mascarpone, czyli połączenie dwóch różnych struktur, nadadzą deserowi wyjątkowy smak. Wśród niezbędnych produktów są także: garść owoców, tabliczka czekolady, serek mascarpone, śmietanka kremówka i kakao – oczywiście wszystkie w ilościach wskazanych w przepisie. 3+2 = pycha! Herbatniki nie tylko nadadzą deserowi wyjątkowy smak, ale także pięknie go udekorują. Mafijne Brownie dr Gerard to trzy chrupiące kakaowe ciasteczka, przełożone dwoma warstwami pysznego czekoladowego kremu. W ich składzie nie znajdziesz barwników ani syropu glukozowo-fruktozowego. Dokładny przepis na deser a’la tiramisu znajdziesz pod tekstem. Smacznego! Warstwowy deser brownie Składniki: Wykonanie: Wykorzystujmy długie jesienne wieczory do podejmowania najciekawszych wyzwań kulinarnych. Do dzieła! *Interaktywny Instytut Badań Rynkowych (Grupa IQS) – badanie zostało przeprowadzone w dniach 24-26 września 2014 r. z wykorzystaniem ankiety internetowej techniką RTS /źródło - / |