Grillowanie z Drosedem
Wpisany przez S.Z.   
wtorek, 24 maja 2011 10:08

Letnie grillowanie z DROSEDEM

Lato to czas pikników na świeżym powietrzu i wspólnego grillowania. Amatorom chrupiącego kurczaka, aromatycznych kiełbasek oraz kolorowych i soczystych szaszłyków DROSED proponuje wysokiej jakości produkty na grilla.
Grillowanie to nie tylko metoda przygotowania posiłków, ale także forma spędzania wolnego czasu i wspólnej zabawy. Istnieje wiele pomysłów na dania z grilla. W zależności od inwencji i upodobań, na ruszcie możemy piec tradycyjne kiełbaski, drób, ryby, a nawet warzywa. Aby mieć pewność, że grillowane potrawy będą smaczne i aromatyczne, należy przyrządzać je na bazie wysokiej jakości produktów.

 

Z myślą o grillowaniu firma DROSED – specjalista od drobiu – przygotowała elementy z kurczaka w marynatach o różnych smakach oraz kiełbaski surowe z dodatkiem starannie skomponowanych przypraw.

altDla całej rodziny
Miłośnikom drobiowego mięsa przypadną do gustu delikatne Filety z uda kurczaka oraz Golonka z uda kurczaka w czerwonej, lekko pikantnej marynacie. Po przyrządzeniu na grillu filety oraz golonka są soczyste, aromatyczne i wyjątkowo smaczne. 

Ciekawą propozycją od DROSED jest także Mix familijny
w kubełku o gramaturze ok.1,5 kg, który umożliwia przyrządzanie potraw na ruszcie dla całej rodziny. Kubełek zawiera uda i części skrzydełek w lekko pikantnej, smacznej zalewie. Dzięki dobrze dobranym przyprawom grillowane mięso jest wyraziste w smaku i chrupiące. 

altSmaczne przekąski
Amatorom bardziej wyszukanych potraw DROSED poleca Szaszłyki z kurczaka z papryką. Powstają one z marynowanych w pikantnej zalewie kawałków fileta oraz mięsa z uda kurczaka przeplecionych dwukolorową papryką. Aby szaszłyki były soczyste, najlepiej grillować je zawinięte w folię aluminiową.

altDla miłośników tradycyjnych pieczonych kiełbasek DROSED przygotował Marquezy o smaku czosnkowym oraz paprykowym. Te delikatne surowe kiełbaski są produkowane na bazie mięsa z uda kurczaka z dodatkiem wieprzowiny. Po przyrządzeniu na ruszcie wyśmienicie smakują, zwłaszcza z dodatkiem musztardy, sosu czosnkowego lub ketchupu.

Wygoda i bezpieczeństwo
Produkty DROSED na grilla dostępne są w sprzedaży w wygodnych, estetycznych tackach lub ekonomicznym kubełku o gramaturze 1,5 kg. Filety z uda kurczaka pakowane są po 6 sztuk (ok. 600 g), Kiełbaski Marquez paprykowe i czosnkowe po 5 sztuk (ok. 350 g), a Golonka z uda kurczaka (ok. 750 g) oraz Szaszłyki z kurczaka z papryką (ok. 550 g) po 3 sztuki. Dzięki hermetycznym opakowaniom mięso pozostaje świeże i aromatyczne. 

/źródło - Effective PR/

 

Poprawiony: piątek, 10 stycznia 2014 22:18