Świąteczny wieniec bezowy - przepis |
Wpisany przez S.Z. |
wtorek, 10 grudnia 2019 11:29 |
Świąteczny wieniec bezowyŚwięta zbliżają się coraz większymi krokami. Czas pomyśleć o nowych dekoracjach i smakołykach na tę specjalną okazję. W tym roku zaskocz bezą Pavlova w kształcie świątecznego wieńca, który nabierze najlepszej słodyczy dzięki cukrom pudrom Diamant. Ten efektowny wypiek ozdobi stół, a także oczaruje smakiem i aromatem każdego gościa.
Krucha beza i delikatny krem tworzy pyszny duet. Świątecznego charakteru nadaje zapach żurawiny, plasterków pomarańczy i gałązek rozmarynu. Idealnie gładką masę ciasta uzyskasz dzięki cukrowi pudrowi Diamant. Natomiast posypując całość cukrem pudrem w tubie Diamant, stworzysz równomierną, śnieżnobiałą warstewkę. Deser nabierze iście zimowego akcentu. Świąteczny wieniec bezowySkładniki: Słodkie ciasta i świąteczne ciasteczka, a także posypki w stylu oprószenia śniegiem przygotujesz, korzystając z cukru pudru Diamant. To także znakomity składnik lekkich kremów, bitej śmietany jak i mas serowych, makowych. Doskonale sprawdza się do przygotowania lukru czy polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu mają intensywnie świetlisty, biały kolor. Z cukrem marki Diamant świąteczne wypieki będą idealnie słodkie. Cukier puder Diamant 250 g, tuba, cena: 2,50 zł /źródło - / |